Consell Regulador DO Empordà

Les xifres

Amb una superfície d’aproximadament 2.000ha la producció mitja de la zona és de 65.000 hl. D'aquesta producció, els vins negres en representen aproximadament el 60%; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els vins dolços (les garnatxes i moscatell), el 4% restant. Anualment, els cellers empordanesos comercialitzen uns 6 milions d'ampolles.

El mercat exterior és molt variable i per tant algunes xifres són canviants, tot i que els vins de l'Empordà es van introduint a nous mercats i actualment aproximadament un 15% de la producció es destina a exportació, principalment a Alemanya, Suïssa, Estats Units, Holanda, Noruega, Gran Bretanya, Bèlgica i Dinamarca.

Dades actuals

  • Superfície de vinya inscrita: 1.827 Ha
  • Nombre de viticultors: 262
  • Nombre total de cellers: 51
  • Nombre de cellers elaboradors: 49
  • Nombre de cellers embotelladors: 50
  • Producció total 2022: 56.848 Hl
  • Producció vi emparat DO 2022: 50.758 Hl
  • Vendes vi embotellat 2022: 45.130 Hl
  • Vendes vi embotellat exportació 2022: 2.874 Hl

 

Click Me For A Modal