El divendres 13 de febrer de 2015 s’inicia la tercera edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats”, duta a terme en les dues edicions anteriors entre els restaurants del col·lectiu gastronòmic empordanès Cuina de l’Empordanet i els cellers participants membres de la DO Empordà, i que enguany incorpora 10 restaurants del col·lectiu la Cuina del Vent de l’Alt Empordà.
La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Cada divendres del 13 de febrer al 29 de maig _exceptuant divendres sant_ es duran a terme aquests sopars fonamentats en uns menús elaborats pels restaurants que aniran maridats a cada sopar amb els vins d’un celler de la DO Empordà, la millor combinació amb cada plat del menú. Es duran a terme un total de 28 sopars i els preus oscil·laran entre els 30 i els 50 euros (IVA inclòs). Les reserves es podran fer directament a cada restaurant. Consulteu el calendari.
La campanya té com a objectius consolidar i enfortir la relació entre cellers i restaurants, així com crear un vincle entre els dos col·lectius gastronòmics que fonamenten la riquesa de la marca Empordà en el seu conjunt; donar a conèixer encara més la cuina i els vins empordanesos; i fer-ho en una època de l’any amb poc moviment turístic i gastronòmic i poques activitats, cercant així la mobilització dels públics locals i nacionals. El primer sopar maridat, es durà a terme el divendres 13 de febrer al restaurant Roser 2 de l’Escala, que oferirà un menú maridat amb els vins del celler Vinyes d’Olivardots de Capmany.
Les etiquetes per les mencions i els comentaris dels usuaris que participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...