Unes dues-centes persones van tornar a fer el cim del Puigmal, juntament amb la Denominació d’Origen Empordà, aquest diumenge 31 de juliol. Una convocatòria oberta a tothom que va ser organitzada pel Consell Regulador amb el suport del Club Alpí Palamós per fer un “tast d’alçada” de vins de l’Empordà al cim del Puigmal (2.909,6 metres). Aquesta proposta original va ser molt ben acollida per part d’uns 200 participants que van enfilar el camí del cim ben aviat. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar per segon any consecutiu els vins de l’Empordà al punt més alt d’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya i el sostre de les comarques gironines.
La convocatòria va tornar a repetir l’èxit de l’any passat. Malgrat les inclemències del temps d’aquests darrers dies, la jornada va ser esplèndida i el sol va lluir tot el dia. Els assistents, amants del vi i de la muntanya, van poder fer un tast i gaudir d’unes vistes magnífiques ja que els 16 cellers participants van pujar alguns dels seus millors productes. A més, l’organització va repartir unes copes commemoratives per tal de poder fer el tast un cop assolit el cim.
Des del Consell Regulador de la DO Empordà es valora molt positivament l’experiència i tant pel nombre d’assistents com pel bon ambient sembla que aquesta activitat enològica i lúdico-festiva tindrà continuïtat en el futur. A més, s’estudiarà la possibilitat de “comptar amb alguna sorpresa al cim”.
L’esdeveniment és també un senyal del dinamisme de la DO Empordà, integrada en bona part per cellers joves, i una crida informal sobre el caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com a vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.
Els participants van fer
un ascens de tres hores i dues més de descens. El cim es va fer pels voltants
del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment es va
organitzar el dinar i a les 16 h s’iniciava el retorn cap al Coll de Fontalba,
punt d’inici de l’expedició.
Cellers participants
Els 16 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:
*lavinyeta(Mollet de Peralada) amb el vi Llavors 2009
Bodegas Trobat(Garriguella) amb Amat Blanc Sauvignon 2010
Celler Arché Pagés(Capmany) amb Bonfill 2006
Celler Can Sais(Vall·llobrega) amb Gregal 2010
Celler Cooperatiu d’Espolla (Espolla) amb Espolla Garnatxa Gran Reserva
Celler Gelamà(Vilajuïga) amb Macabeu 2010
Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras blanc 2009
Cooperativa de Garriguella (Garriguella) amb Garriguella criança 2008
Empordàlia (Pau) amb Empordàlia Samsó 2009
Mas Pòlit amb MasPòlit 2009
Oliver Conti(Capmany) amb Treyu 2010
Pere Guardiola(Capmany) amb Anhel 2010
Roig Parals(Mollet de Peralada) amb La Botera 2008
Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2008
Vinyes dels Aspres(Cantallops) amb Negre dels Aspres 2007
Vinyes d’Olivardots (Capmany) amb Gresa 2010
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...