Excel·lents resultats dels vins de la DO Empordà al prestigiós concurs internacional 'Grenaches du Monde' que s'ha celebrat aquests dies a la DO Campo de Borja, a Saragossa. Per primera vegada, la DO Empordà és la denominació que aconsegueix més medalles d'or, superant totes les denominacions de diversos països que es participen al conurs. Concretament, la DO Empordà aconsegueix 9 medalles d'or, per davant de la DO Cariñena (8) i la DO Calatayud i Terra Alta (6).
Els vins empordanesos que han rebut la Medalla d'Or, la màxima distinció d'aquest concurs, són: Airam (Espelt Viticultors); Mas llunes Garnatxa; Empordà Ambre (Mas Llunes); Perelada Només 2015 (Perelada); Sereno (La Vinyeta); Sols (La Vinyeta); Sinols, Garnatxa d'Empordà (Empordàlia); Sol i serena (Cooperativa Espolla); Vins de postal, Bassedes 2011 (Cooperativa d'Espolla); Vinya del metge (Cellers d'en guilla)
El jurat també ha reconegut altres tres vins empordanesos amb la Medalla de Plata: Blanc dels Aspres 2014(Vinyes dels Aspres); Dolç de Gerisena (Cooperativa de Garriguella); Gerisena Blanc 2015 (Cooperativa de Garriguella); Garnatxa de l'Empordà (Espelt Viticultors); Old vinyes garnatxa 2014; (Espelt Viticultors) i Nivia 2014 (Mas llunes). I tres vins més han aconseguir la Medalla de Bronze: Amic 2014 (Bodegas Clos d'agon); Garnatxa de cellers d'en Guilla (Cellers d'en Guilla) i Lledoner roig (Espelt Viticultors).
Centenars de vins catalans, espanyols, francesos, italians o grecs s'havien presentant al concurs que té per objectiu prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals i afavorir la promoció dels vins de qualitat procedents d’aquesta varietat. La participació és oberta exclusivament a vins elaborats amb la varietat garnatxa (en un mínim d’un 60%), amb denominació d'origen geogràfic i procedents de qualsevol país o regió vitivinícola del món. Per primer cop, la celebració del concurs ha tingut lloc fora de França, on va néixer el certamen.
La garnatxa és una de les varietats tradicionals a les vinyes empordaneses, juntament amb la carinyena o samsó. Des de fa anys, els cellers empordanesos aposten per les varietats locals com el Lledoner -nom autòcton de la garnatxa- que actualment és la varietat més plantada a la DO Empordà. En els darrers cinc anys, un 73% de les vinyes plantades són varietats autòctones, principalment garnatxa blanca i negre.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...