El VÍVID 2017, que arriba a la seva quarta edició, ja té la seva programació a punt. L’edició d’enguany ha reduït el nombre d'activitats respecte anys anteriors (75, el 2016 i 109, el 2015) amb la intenció d'oferir una proposta més qualitativa que quantitativa que converteixi l'esdeveniment en un aparador de la variada i completa oferta enoturística de la Costa Brava. També s'ha fomentat que els membres de la Ruta del Vi DO Empordà col·laborin en l'organització d'activitats conjuntes per donar més valor afegit a les experiències proposades i per propiciar, al mateix temps, sinergies i treball en xarxa.
En la mateixa línia de millores, les activitats s'han agrupat per zones i setmanes per concentrar-les cronològicament i geogràfica amb l'objectiu de facilitar l'accés dels visitants i promoure la realització de més d'una experiència. Després de la inauguració, el primer cap de setmana d'abril, les activitats es distribuiran per setmanes en aquestes zones: la plana de l'Empordà, l'Albera, el Baix Empordà i el cap de Creus.
El Vívid incorpora per primer cop un nou sistema de venda online, a través del seu web vivid.costabrava.org, amb l'objectiu de poder comercialitzar els paquets amb ofertes combinades i facilitar la compra de les entrades de les diverses experiències per part dels usuaris.
En el decurs de la presentació Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme, ha manifestat que «l’1 d’abril s’iniciarà un mes sencer d’activitats enoturístiques que transformaran l’Alt Empordà i el Baix Empordà en l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya». Felip ha afegit «el festival s’aprofitarà dels visitants que la Costa Brava rebi durant la Setmana Santa i a la inversa: els turistes veuran ampliar el ventall d’activitats de qualitat a la nostra destinació».
Seguidament, Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, ha remarcat «l’enoturisme és un factor estratègic en el desenvolupament dels cellers empordanesos» i ha afegit que «l’any passat un 11 % de les vendes es van realitzar en els propis cellers a persones, en la seva majoria, que duien a terme activitats enoturístiques a la Costa Brava».
Activitats destacables del Vívid
El tret de sortida del Vívid 2017 tindrà lloc l'1 d'abril, al matí, amb la primera edició d'una marxa popular amb tast de vins per les vinyes de Capmany. Els participants faran un recorregut de cinc quilòmetres a peu entre vinyes i cellers del municipi i acabaran l'activitat degustant vins DO Empordà i fent un esmorzar popular. Aquesta nova activitat serà la inauguració de l’edició, que es complementarà, el mateix cap de setmana, amb la celebració de l'#InstaVívid. La trobada d'instagramers tindrà lloc diumenge al celler Brugarol de Palamós, obra de l'estudi d'arquitectes RCR d'Olot, que acaben d'obtenir el Premi Pritzker, considerat el Nobel de l'arquitectura.
Una de les novetats més destacades d'aquest any és la programació de tastos en espais singulars, un valor afegit que aporta el territori de l'Empordà. Entre d’altres, es podran degustar els vins empordanesos al monestir de Sant Pere de Rodes al capvespre, al Castell de Requesens, a la Torre de Can Mario del Museu del Suro de Palafrugell o la Casa de l'Abat de Llançà. En tots els casos, el tast inclou la visita a l'edifici o a les instal·lacions on se celebra. Del cartell també cal remarcar la inclusió, per primer cop, de paquets que combinen ofertes d'allotjament o restauració amb activitats enoturístiques, com ara la proposta de les històriques cooperatives d'Espolla, Garriguella i Empordàlia, que proposen visitar els tres cellers en una mateixa jornada amb dinar i berenar inclòs, o els paquets que combinen allotjament, restauració, spa i visita a un celler.
Enocaiac a les finques ecològiques del Cap de Creus; MonòlegWine; Vinyes i dòlmens; Enosenderisme; Bike & Wine; concerts de música maridats; menús especials Vívid; activitats per a tota la família, i tastos de vins de tota mena (verticals, sensorials, secrets...) completen la programació de l'esdeveniment.
El festival Vívid, és una iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com de 104 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...