El Consell Regulador de la DO Empordà organitza el dissabte 6 de maig a Figueres la tercera edició de la ‘Jornada Vi Dolç Empordà’, una proposta monogràfica dedicada als seus genuïns i prestigiosos vins dolços. La iniciativa inclou sessions de maridatges, una fira de venda i degustació i l'acte de lliurament dels guardons del I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans.
Amb aquesta iniciativa, la DO Empordà pretén reivindicar aquests genuïns i prestigiosos vins empordanesos, mostrar la seva versatilitat com a beguda i promoure el seu consum. La jornada proposa experiències als seus visitants per donar a conèixer les aplicacions gastronòmiques dels vins dolços i visualitzar les seves possibilitats com a beguda social de referència en aperitius, postres i reunions o celebracions.
La jornada inclou tres sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i postres. Les sessions, d'uns 45 minuts de durada, tindran a la Rambla de Figueres. A cada sessió es tastaran tres vins dolços que es maridaran amb tres tapes. Els maridatges han estat elaborats pel sommelier Joan Benejam que també dirigirà les sessions. Els participants tastaran moscatells, garnatxes joves i garnatxes soleres de cellers de la DO Empordà per maridar amb productes amb el segell 'Girona Excel·lent' i altres aliments de gran qualitat de productors empordanesos.
Fira a la Rambla
Una altra de les activitats destacades del ‘Vi Dolç Empordà’ és la fira de venda i degustació de vins dolços que tindrà lloc, de les 17.00H a les 21.00H, a la Rambla de Figueres. A la fira es podran degustar els vins dolços d’una desena de cellers DO Empordà i maridar-los amb altres productes.
I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans
Una de les novetats que acull la jornada és l'acte de lliurament dels guardons del 1er Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà i que té com a objeciu fomentar el coneixement i divulgació d’aquests tradicionals productes.
Finalment, la jornada dedicada al vi dolç es completa, el dia 1 de maig, amb les demostracions en directe dels còctels elaborats amb vi dolç a càrrec del bartender gironí Gerard Ruiz (Cocktail Time). Les demostracions tindran lloc a la Plaça de la Font Lluminosa de Figueres, durant la Fira de l'1 de Maig de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.
Compra d’entrades
Les entrades per les sessions de maridatges es poden comprar al web de la DO Empordà www.doemporda.cat a un preu de 5 euros. L’entrada a la fira és gratuïta i es podran adquirir tiquets de degustació a un preu de 5 euros.
Entrades maridatge 17.00H
Entrades maridatge 18.00H
Entrades maridatge 19.00H
Organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, el Departament d’Agricultura i la Diputació de Girona, la jornada pretén per difondre els vins dolços de l'Empordà i promoure l'ús social d'uns vins únics i singulars, que en els darrers anys acumulen reconeixements per la seva gran qualitat.
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...