
La DO Empordà és la denominació vinícola convidada a la 22a edició de la reconeguda Fira del Vi de Falset, que enguany tindrà lloc els dies 29 i 30 d'abril i 1 de maig. La DO disposarà d'un estand propi on oferirà els vins empordanesos i, a més a més, hi realitzarà dues activitats.
El dissabte 29 d'abril, conjuntament amb la DO Montsant, presenta “Del Montsant a l'Empordà”, un tast de garnatxes i carinyenes. Es farà a les 13.30 h a l’Espai Winelover, al mateix recinte firal, i posarà en comú les garnatxes i carinyenes de totes dues DO, incidint, però, en els trets característics que els hi atorguen els factors propis de cada zona, factors com són la climatologia, els sòls i l’orografia.
Els assistents tindran l'oportunitat de tastar tres vins monovarietals de cada DO, un total de sis vins (100% garnatxa o 100% carinyena). Amb aquests vins, i amb el guiatge d’un enòleg de cada zona, els assistents s’endinsaran en el coneixement de Montsant i Empordà, en les peculiaritats que defineixen cada una d’aquestes DO catalanes.
Les places per assistir al tast són limitades. Per aquest motiu, es recomana reservar plaça al correu electrònic info@domontsant.com. El preu del tast és de 5 €, que es pagarà el mateix dia del tast en accedir a l’Espai Winelover.
La segona proposta consisteix en un tast de varietats ancestrals de la DO Empordà a càrrec de Clara Antúnez, que es farà el diumenge 30 d’abril de 16 a 17.15 h. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar a l’estand de la DO Empordà.
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...