El passat divendres dia 9 de juny va cloure la cinquena edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, que s’ha dut a terme cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny als restaurants de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent amb els cellers de la DO Empordà. Aquesta edició ha comptat amb prop d’un miler de comensals, resultats que fan palès l’èxit de la iniciativa i que el binomi cuina i vi de l’Empordà es consolida, amb un augment d’assistència que va creixent any rere any, amb un públic cada cop més interessat en la proposta del maridatge.
Els 31 sopars que han ocupat la campanya han recollit propostes gastronòmiques elaborades amb productes de proximitat i de temporada (com els de la Marca de Garantia de productes de l’Empordà), una de les bases dels restaurants d’ambdós col·lectius, maridades amb els vins de cada celler que millor combinaven.
Enguany, tots els menús van incloure una varietat de croqueta a l’aperitiu per retre homenatge a aquesta preuada elaboració, present a tots els restaurants del país, i commemorar els 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.
La campanya, impulsada inicialment per la Cuina de l’Empordanet, va néixer amb l’objectiu de mobilitzar el públic en una època de l’any on hi ha menys afluència, i també de buscar sinèrgies i treball conjunt amb els elaboradors vinícoles de la zona, en aquest cas, els cellers adscrits a la DO Empordà. Aquest binomi que conforma la cuina i el vi empordanès esdevé una proposta gastronòmica de la zona en un sentit absolut i de primera qualitat, cosa que es reflecteix amb els resultats d’assistència, que van augmentant cada any. Els sopars han comptat amb l’assistència de públic local interessats en la proposta i també de públic ocasional, com turistes que es trobaven a la zona o visitants de caps de setmana.
La campanya compta amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya; l’Agència Catalana de Turisme; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; els Consells Comarcals del Baix i l’Alt Empordà; i l’Institut Català de la Vinya i el Vi.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...