Més d'un centenar de persones han assistit a la Festa Anual de la Denominació d’Origen Empordà, que ha tingut lloc al jaciment d'Empúries. Aquesta és una trobada anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector de la vinya i el vi de l'Empordà, i a la vegada, vol ser un punt de trobada amb totes aquelles persones que li donen suport incondicional. Al llarg de la vetllada s'han lliurat els guardons Lledoner d’Or i Bacus Emporità que cada any es concedeixen a persones i establiments que han destacat en la difusió o promoció dels vins empordanesos.
El guardonat amb la tercera edició del Bacus Emporità ha estat l'enòleg empordanès Eduard Puig Vayreda, un dels principals impulsors de la creació, l'any 1975, de la denominació d'origen empordanesa. Llicenciat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, és un destacat investigador i difusor de la cultura del vi que va ocupar els càrrecs de director general de l'Institut Català del Vi i de director del Consell Regulador de la DO Empordà. Actualment, és codirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà, de la Universitat de Girona. Un home del món del vi que també ha estat exalcalde de Figueres, escriptor i dinamitzador cultural i social -va ser president de l'Institut d'Estudis Empordanesos i va ser fundador i president de Joventuts Musicals de l'Alt Empordà, entre altres entitats-.
Enguany, l'establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2017 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat la distribuïdora Alregi, amb seu a Vilamalla i fundada el 1992. En aquests 25 anys, el grup empordanès s'ha convertit en un dels principals distribuïdors de vins, caves i licors de tot l'Estat Espanyol. Una de les marques més conegudes d'aquest líder de la distribució és Wine Palace, la cadena de botigues de vins que ja disposa de 32 establiments a tot Catalunya. Des de la seva creació, Wine Palace ha incorporat els vins de les denominacions d'origen de proximitat com una oferta destacada i diferencial de la seva àmplia gamma de vins nacionals i internacionals. La seva àmplia xarxa de botigues permet donar visibilitat a molts del vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos.
A banda dels guardons, durant la vetllada també s'ha donat la benvinguda a dos nous cellers -el celler Pujol Gargol, de Massarac, i el celler José Luis Díaz-Varela Somoza, de Mont-ras-, així com a cinc viticultors que s'han incorporat en el darrer any a la DO Empordà.
El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d'ampolles a l'any.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...