
L'Empordà celebra els dies 11 i 12 de novembre el Dia Europeu de l'Enoturisme amb diverses activitats per gaudir de propostes relacionades amb el turisme del vi. El dissabte dia 11 s'iniciaran les activitats amb la 8a Festa d'Empordàlia per a celebrar Sant Martí, amb jornada de portes obertes al celler de Pau, animació infantil, concurs de llançar pinyols o actuació de la Colla Castellera de Figueres, abans del tradicional dinar popular. El mateix dia, el Museu del Suro de Palafrugell organitza 'Del bosc a la taula', una activitat familiar on s'exlicarà la pela del suro i el procés d’elaboració dels taps amb una demostració artesanal del tapament d’ampolles als cellers i el destapament de les ampolles de vi. Finalment es realitzarà un petit tastet. Durant el dissabte el celler Mas Oller també ofereix una oferta especial del 50% de descompte en la visita i degustació de vins.
Diumenge, dia 12, podreu gaudir del '2x1 Pack Macabeu' a la Cooperativa de Garriguella, que inclou visita guiada a les instal·lacions, sala de barriques i tast de 4 vins. Al celler La Vinyeta, organitzen l'activitat 'Ioga per a famílies entre vinyes', que contempla la visita a les vinyes, una sessió d'ioga amb grans i petits i tast de vins del celler. A Mas Llunes, et proposen una visita eno-històrica amb tast final del vins al celler. I, finalment, el Museu del Suro també organitza diumenge la proposta 'Tast de cuina de la nostra memòria', amb la presentació i tastet del plat recuperat Peixopalo, tripa, trumfes i allioli, típic de tapers durant el segle XIX i principis del XX, desaparegut degut a la dificultat en la importació del peixopalo. El tast s’acompanyarà amb vi de la DO Empordà.
Inscrpcions
Festa Empordàlia: info@empordalia.com / 972 530 140
Del bosc a la taula: info@museudelsuro.cat / 972 307 825
2x1 Pack Macabeu: comercial@cooperativagarriguella.com / 972 520 002
Descompte 50% visita i tast: info@masoller
Ioga per a famílies: celler@lavinyeta. es / 647 748 809
Tast de cuina de la nostra memòria: info@museudelsuro.cat / 972 307 8257
Visita eno-històrica: info@masllunes.es / 972 55 26 84
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 13 i 14 de juny amb la participació de tretze cellers empordanesos que es completarà...
La cita vitivinícola de l’Empordà torna el cap de setmana del 7 i 8 de juny a Sant Martí d’Empúries amb 30 cellers de l’Empordà, 1 celler...
El grau de professionalització endegat en capítols com la comercialització o la gerència i les noves eines empresarials de què s’han dotat...
Un estudi de la fotògrafa i sommelier Clara Isamat i de l’enòleg i sommelier Jordi Esteve sobre la immigració a la vinya empordanesa ha...
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...