Consell Regulador DO Empordà

Una vuitantena de vins DO Empordà assoleixen l'excel·lent a la Guía Peñín 2018

06/11/2017

Un total de 82 vins de la Denominació d'Origen Empordà han assolit l'excel·lent (entre 90 i 94 punts), a la prestigiosa Guía Pe?ín 2018 que s'acaba de publicar. Aquestes puntuacions consoliden els bons resultats aconseguits en la vigent edició del 2017 que van ser els millors de la història de la DO Empordà amb 87 excel·lents. Aquestes xifres representen un notable increment respecte els 68 excel·lents assolits per vins empordanesos en l'edició del 2016 i dobla els 43 del 2015. I aquest augment encara és més evident si es compara amb les notes d'ara fa una dècada quan només un vi empordanès arribava als 90 punts a la Guia Peñín del 2005.

Els vins més ben puntuats
Els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts. Es tracta del Peralada Aires de Garbet, del celler Peralada, un vi negre de la collita del 2015, i l'INO Garnatxa de l'Empordà Solera, un vi dolç del celler Masia Serra, de Cantallops. Amb 93 punts, hi ha una dotzena de vins dels cellers Peralada, Martí Fabra, Espelt Viticultors, Mas Llunes, Roig Parals i Vinyes dels Aspres. 

Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la denominació, acaparen la majoria d'excel·lents a la Guia Peñín del 2017, amb 45. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 24 excel·lents; els dolços, amb 12, i 1 vi rosat també assoleix per primer cop aquesta nota. 

Els cellers més ben valorats
El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada amb 14 vins, seguit del Celler Cooperatiu d'Espolla i Vinyes d'Olivardots amb 6, i els cellers Martí Fabra, Masia Serra i Mas Llunes, amb 5.  La Guia Peñín valora els vins de 29 cellers DO Empordà, 23 dels quals aconsegueixen situar un o més vins a la categoria d'excel·lent, pràcticament els mateixos resultats de l'edició vigent.

Sobre les característiques generals dels vins, els autors de la guia asseguren que els blancs són ‘frescos, fàcils de beure i saborosos; dels negres destaquen que s’ha passat d’elaborar vins novells a “bolcar-se en la creació de vins de criança, amb molt d’equilibri entre fruita i fusta i saborosos matisos balsàmics"; dels dolços en remarquen “la dolçor i pastositat en boca”, i, finalment dels rosats apunten que són “frescos, fruitals i de bona acidesa”.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal