
Empordà Gastronòmic, la primera revista de gastronomia de l’Empordà, supera el seu primer any d’història amb un monogràfic dedicat a “La vinya i el vi”, amb entrevistes amb Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Carles Alonso, propietari del celler Carriel dels Vilars, i reportatges sobre la inauguració i millora de les instal·lacions de Vins i Licors Grau, els Premis Vinari i sobre la collita d’enguany, entre d’altres. Igual que en els seus números anteriors, la publicació dedica també un espai destacat a la cuina empordanesa actual i tradicional, amb entrevistes amb els xefs Quim Casellas (Hotel Restaurant Casamar de Llafranc) i Lluís Fernández Punset (Els Pescadors de Llançà), una acurada selecció de receptes (amb textos de Tomàs Brull, Iolanda Bustos i Jaume Fàbrega, entre d’altres), notícies d’actualitat –entre les que destaquen la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona i la concessió de la primera estrella Michelin al Restaurant Castell de Peralada– i articles sobre els orígens de la nostra cuina i els productes de proximitat i Km. O de l’Empordà.
El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà va quedar petit el vespre del divendres 12 de gener per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà, dedicat a la “Ceràmica i terrissa”, i Empordà Gastronòmic, amb “La vinya i el vi” com a tema central. L’acte va comptar amb l’assistència de 110 persones, que van desbordar l’espai inicialment previst pels organitzadors i van escoltar amb atenció i gran interès les intervencions de Gerard Xarles i Lluís Molinas, editor i coordinador de les publicacions, Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu, i Xavier Albertí, president de la DO Empordà. Va tancar la presentació l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais i Puigdemont, que va agrair a les publicacions tant la feina feta al llarg dels seus més de quinze anys d’història com el fet que triessin la capital del Baix Empordà, i un lloc tan emblemàtic com el Terracotta Museu, per a la presentació. Seguidament, l’acte va finalitzar amb un tast de vins de la DO Empordà que va ser molt ben rebut per tots els assistents.
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...