Empordà Gastronòmic, la primera revista de gastronomia de l’Empordà, supera el seu primer any d’història amb un monogràfic dedicat a “La vinya i el vi”, amb entrevistes amb Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Carles Alonso, propietari del celler Carriel dels Vilars, i reportatges sobre la inauguració i millora de les instal·lacions de Vins i Licors Grau, els Premis Vinari i sobre la collita d’enguany, entre d’altres. Igual que en els seus números anteriors, la publicació dedica també un espai destacat a la cuina empordanesa actual i tradicional, amb entrevistes amb els xefs Quim Casellas (Hotel Restaurant Casamar de Llafranc) i Lluís Fernández Punset (Els Pescadors de Llançà), una acurada selecció de receptes (amb textos de Tomàs Brull, Iolanda Bustos i Jaume Fàbrega, entre d’altres), notícies d’actualitat –entre les que destaquen la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona i la concessió de la primera estrella Michelin al Restaurant Castell de Peralada– i articles sobre els orígens de la nostra cuina i els productes de proximitat i Km. O de l’Empordà.
El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà va quedar petit el vespre del divendres 12 de gener per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà, dedicat a la “Ceràmica i terrissa”, i Empordà Gastronòmic, amb “La vinya i el vi” com a tema central. L’acte va comptar amb l’assistència de 110 persones, que van desbordar l’espai inicialment previst pels organitzadors i van escoltar amb atenció i gran interès les intervencions de Gerard Xarles i Lluís Molinas, editor i coordinador de les publicacions, Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu, i Xavier Albertí, president de la DO Empordà. Va tancar la presentació l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais i Puigdemont, que va agrair a les publicacions tant la feina feta al llarg dels seus més de quinze anys d’història com el fet que triessin la capital del Baix Empordà, i un lloc tan emblemàtic com el Terracotta Museu, per a la presentació. Seguidament, l’acte va finalitzar amb un tast de vins de la DO Empordà que va ser molt ben rebut per tots els assistents.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...