L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat 'meravellat' per la 'lluminositat' i 'frescor' dels vins blancs i la "fantàstica" estructura dels negres
"Ha estat la primera vegada que visitava l'Empordà i ja tinc ganes de tornar-hi per tastar més vins". Aquesta era la reflexió del reconegut l'escriptor i periodista especialitzat en vins, Andrew Jefford, tot just finalitzada la primera visita que ha realitzat al llarg d'aquesta setmana a la denominació empordanesa.
Convidat pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of wine -màxima categoria en el món dels sommeliers i prescriptors de vi- ha conegut diversos cellers de la denominació i ha tastat més d'una setantena de vins de la mà dels seus enòlegs, principalment de varietats tradicionals: garnatxa negra, blanca i roja, carinyena blanca i negra; malvasia, macabeu, momastrell i picapoll. "Jo no sabia que era l'Empordà i he descobert i entès que és una regió diferent respecte altres denominacions de Catalunya i d'Espanya. He trobat aspectes molt singulars veritablement interessants", ha remarcat l'escriptor que s'ha mostrat gratament sorprès per la singularitat de la garnatxa i la carinyena empordanesa.
D'entre els vins tastats, n'ha destacat especialment els blancs per la seva "luminositat i frescor, amb un equilibri natural que és apassionant". Sobre els negres, n'ha remarcat la seva "fantàstica estructura" i ha afegit que són "molt saborosos" i que mariden "a la perfecció" amb multitud de plats i són un complement ideal de la gastronomia. L'escriptor també ha mostrat el seu entusiame pel descobriment dels vins empordanesos. "Realment ha estat una descoberta i tinc moltes ganes de saber molt més de l'Empordà", ha afegit
A banda de les visites a cellers, l'escriptor també va dirigir un tast per a professionals. Es van tastar vins de tot el món i es van descobrir algunes pistes perque denominacions petites i exclusives com l’Empordà arribin a transcendir internacionalment. L'activitat va tenir lloc al celler Terra Remota amb les places esgotades.
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...