Consell Regulador DO Empordà

El reconegut escriptor i periodista anglès Andrew Jefford lloa els vins DO Empordà 

08/02/2018

L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat 'meravellat' per la 'lluminositat' i 'frescor' dels vins blancs i la "fantàstica" estructura dels negres

"Ha estat la primera vegada que visitava l'Empordà i ja tinc ganes de tornar-hi per tastar més vins". Aquesta era la reflexió del reconegut l'escriptor i periodista especialitzat en vins, Andrew Jefford, tot just finalitzada la primera visita que ha realitzat al llarg d'aquesta setmana a la denominació empordanesa.

Convidat pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of wine -màxima categoria en el món dels sommeliers i prescriptors de vi-  ha conegut diversos cellers de la denominació i ha tastat més d'una setantena de vins de la mà dels seus enòlegs, principalment de varietats tradicionals: garnatxa negra, blanca i roja,  carinyena blanca i negra; malvasia, macabeu, momastrell i picapoll. "Jo no sabia que era l'Empordà i he descobert i entès que és una regió diferent respecte altres denominacions de Catalunya i d'Espanya. He trobat aspectes molt singulars veritablement interessants", ha remarcat l'escriptor que s'ha mostrat gratament sorprès per la singularitat de la garnatxa i la carinyena empordanesa.

D'entre els vins tastats, n'ha destacat especialment els blancs per la seva "luminositat i frescor, amb un equilibri natural que és apassionant". Sobre els negres, n'ha remarcat la seva "fantàstica estructura" i ha afegit que són "molt saborosos" i que mariden "a la perfecció" amb multitud de plats i són un complement ideal de la gastronomia. L'escriptor també ha mostrat el seu entusiame pel descobriment dels vins empordanesos. "Realment ha estat una descoberta i tinc moltes ganes de saber molt més de l'Empordà", ha afegit 

A banda de les visites a cellers, l'escriptor també va dirigir un tast per a professionals. Es van tastar vins de tot el món i es van descobrir algunes pistes perque denominacions petites i exclusives com l’Empordà arribin a transcendir internacionalment. L'activitat va tenir lloc al celler Terra Remota amb les places esgotades. 

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal