Els restaurants dels col·lectius La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent oferiran sopars maridats amb els vins dels cellers de la DO Empordà, cada divendres del 2 de març al 15 de juny
La campanya, que es durà a terme cada divendres del 2 de març al 15 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa), consta d’uns menús confeccionats per parelles formades per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú. Enguany, tots aquests menús inclouran una elaboració de pa amb tomata acompanyada d’Oli de l’Empordà (DOP), que serà el fil conductor de la campanya. S’oferiran un total de 31 sopars i els preus oscil·laran entre els 40 i els 65 euros (IVA inclòs). Les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.
Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en un sentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa. Així com d’aconseguir dinamitzar el sector en una època de l’any on hi ha poc moviment turístic a la zona, mobilitzant els públics locals i nacionals.
Al website www.soparsmaridats.com els usuaris hi podran trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniran penjant esglaonadament atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada. Les etiquetes que es promouran perquè els usuaris participin de la campanya a les xarxes socials seran: #soparsmaridats2018 #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.
Aquest matí s’ha presentat la 6a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, amb els restaurants dels col·lectius gastronòmics La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent i amb els Cellers de la DO Empordà. La presentació s’ha dut a terme al restaurant Plaça del Vi 7 de Girona i ha comptat amb la presència dels cuiners d’ambdós col·lectius, representats dels cellers participants i mitjans de comunicació, entre d’altres.
L’acte l’ha obert Antoni Roig, president de la comissió tècnica de la DO Empordà, que ha posat en valor la qualitat de la proposta i el vincle que s’ha establert entre els cellerers i els restauradors. També ha mostrat la satisfacció de la DO pel fet que tots els restaurants inclouen una presència majoritària de vins empordanesos a la seva carta.
Tot seguit ha intervingut Carles Tubert, gerent de La Cuina del Vent, ha remarcat la importància de la relació i de la col·laboració entre els dos col·lectius gastronòmics com a reforçament de la marca Empordà. Tubert ha fet una valoració molt positiva de la campanya i de l’evolució de la mateixa, apostant per uns millors resultats aquest 2018.
Finalment, ha tancat l’acte Vicenç Fajardo, president de La Cuina de l’Empordanet, agraint la feina conjunta tant als restauradors de l’Alt Empordà com als cellerers. El president de La Cuina de l’Empordanet ha remarcat l’aposta permanent que fa el col·lectiu pels productors del territori, així com la importància de conèixer la història d’aquests productors per reforçar el relat final que es presenta al client.
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...