La periodista, investigadora del mon del vi i escriptora japonesa, Yoshiko Akehi, ha quedat 'fascinada' amb les varietats autòctones de la DO Empordà, durant la visita que ha realitzat per conèixer els vins i els cellers empordanesos. "Les varietats autòctones són fascinants, sobretot la carinyena blanca i la garnatxa roja, que són poc conegudes però els seus vins són singulars i de gran qualitat', ha explicat després de la seva visita.
Yoshiko Akehi és una de les ambaixadores més importants de vins espanyols al Japó i és organitzadora del tast de la Guia Peñín al país nipó. Convidada pel Consell Regulador de la DO Empordà, l'experta vinícola ha visitat les vinyes de diversos cellers, com Mas Estela, Cooperativa d’Espolla, Cellers d'en Guilla, Vinyes d'Olivardots, Empordàlia o Espelt, i ha tastat els vins d'una vintena d'elaboradors empordanesos. Com a conclusió de la seva estada, la periodista ha assegurat que "l'Empordà té unes grans possibilitats de ser una zona vinícola molt atractiva pels amants i entesos del vi per la peculiaritat i qualitat dels seus vins".
Varietat de sòls
Akehi també s'ha mostrat gratament sorpresa per la varietat de sòls "que és molt atractiva en una zona petita ja que permet als cellers elaborar vins amb les mateixes varietats en terrenys diferents". La Tramuntana és el tret climàtic que més ha cridat l'atenció de la periodista japonesa que ho considera una avantatge pel cultiu de vins ecològics. En les conclusions sobre la seva estada, també destaca els vins elaborats a sol i serena amb damajoanes que va trobar 'molt interessants", fruit de la tradició de les diverses zones de la DO Empordà.
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...