Els vins de la DO Empordà i els productes de Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, seran presents als cinc sopars a l’Hotel Palau de Bellavista by URHhotels
La quarta edició del Festimams, el festival que fusiona humor, música i gastronomia, se celebrarà a la ciutat de Girona durant els cinc dissabtes del proper mes de febrer, entre l’1 i el 29. El certamen, que permet a artistes i humoristes interactuar amb el públic durant el sopar, comptarà aquest any amb els següents personatges actuals del panorama televisiu, esportiu, radiofònic i musical català: Joan Laporta, Albert Om, Joan Dausà, Marc Giró, Xuriguera, Sílvia Soler, Peyu, Jair Domínguez, Elisenda Carod, Pep Plaza, Agnès Busquets, Mireia Portas, Xavi Serrano i Cesc Casanovas. El Festimams, dirigit per Fel Faixedas i Raül Cuadras, potenciarà en aquesta edició l’apartat gastronòmic de proximitat amb Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, i els vins de la DO Empordà. Els cinc espectacles se celebraran de nou a l’Hotel Palau de Bellavista by URHhotels i les entrades, al preu de 55 euros, ja es poden comprar al web www.festimams.com.
El Festimams se celebrarà per segon any consecutiu a Girona -l’any passat va comptar amb 1.500 espectadors en sis espectacles- després d’haver-se iniciat a Arbúcies i a Santa Coloma de Farners. Fel Faixedas, director artístic del Festimams, ha explicat avui en la presentació a la seu de la Diputació de Girona que «l’any passat vam quedar molts contents d’haver-lo fet a Girona; més que créixer en espectadors volem consolidar-nos des del punt de vista qualitatiu. Aquest any en l’àmbit artístic tornarem a comptar amb personatges de primera línia, però el que volem remarcar és que serà un autèntic festival gastronòmic». En l’àmbit artístic, Faixedas ha explicat que «intentem portar gent que tingui coses a dir i que el públic vulgui escoltar-los, crec que ho hem aconseguit».
Raül Cuadras, director gastronòmic del festival, ha afirmat que «estem treballant per fer un format gastronòmic més amè, divertit i participatiu, a l’alçada de l’espectacle. El salt en l’àmbit gastronòmic serà alt, volíem tenir un segell gironí molt clar. Hem aconseguit el suport de la Diputació de Girona i, per mitjà de Girona Excel·lent, comptarem amb productes com l’arròs de Pals, anxoves de l’Escala... i també amb la DO Empordà, ja que d’aquesta manera disposarem de la denominació de Girona per excel·lència».
Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, ha explicat que el Festimams està desestacionalitzat, és perfecte perquè ve gent d’arreu que, possiblement, no vindria a Girona en aquesta època. És un festival que té prestigi i a on t’ho passes bé, cosa que ens convé molt amb l’època que estem». Per a Noguer, també és clau poder «sopar amb molts bons productes del segell Girona Excel·lent i amb vins de la DO Empordà, aquí tenim una riquesa de vins importants i també són excel·lents».
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...