El sector vinícola i l’hostaleria empordanesa signen el manifest ‘Maridatge empordanès’ per reforçar el seu vincle i posicionar-se com a destinació de enogastronòmica segura amb l’objectiu de superar plegats la situació provocada per la pandèmia sanitària
El Consell Regulador de la DO Empordà i els col·lectius de cuiners La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet han presentat i signat avui el manifest ‘Maridatge empordanès’ amb la voluntat de reforçar el seu històric vincle i de treballar conjuntament per superar plegats la crisi provocada per la pandèmia sanitària i aconseguir la ràpida recuperació de dos sectors claus en l’economia de les comarques gironines.
Amb aquesta declaració d’unió i col·laboració bilateral, restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per posar de manifest que “durant la represa de l’activitat la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics”. Així mateix, els signants del manifest reforcen el seu compromís amb els productes de proximitat per tal d’esdevenir els seus principals prescriptors.
La signatura de la declaració ha tingut lloc aquest matí a Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, en un acte en el què han participat un centenar de representants de tots els col·lectius. L’escriptor Adrià Pujol ha estat l’encarregat de llegir el manifest que han signat la presidenta de La Cuina del Vent, Roser Bronsoms; el president La Cuina de l'Empordanet, Vicenç Fajardo, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí.
MARIDATGE EMPORDANÈS
Declaració d’unió i col·laboració bilateral
Els sectors vinícola i de l’hostaleria de l’Empordà afronten el repte d’encarar la represa de l'activitat i l’adaptació al nou escenari, on la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics.
Plegats, restaurants i cellers s’adrecen als mercats fent valer el paisatge, la cultura i aquest estil de viure de la gent de l’Empordà, que ha posat sempre la gastronomia, el menjar i el beure, al centre de la festa i de la vida social.
La relació entre aquests dos sectors és ancestral, i ha estat a l’Empordà, on els productes de la contrada han esdevingut identitaris a ulls dels visitants. Ho són les gambes i les garoines, l’arròs i la ceba, les cireres i les pomes, els olis i els vins.
Els restaurants dels col·lectius de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent tenen en els productes de proximitat la base de la seva proposta culinària i n’esdevenen els principals prescriptors.
Som conscients que als nostres visitants els agrada el nostre paisatge feréstec dels parcs naturals, però els enamora més encara la terra conreada de vinyes i olivars.
Ens tenim estima mútua, no només perquè ens complementem i ens necessitem, sinó perquè compartim els criteris de l’estima al paisatge, del respecte al medi i a la sostenibilitat.
Per tot plegat volem ratificar aquest compromís existent, però mai escrit
MANIFESTANT
Els restaurants de Cuina del Vent i de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la DO Empordà seguirem treballant plegats en la promoció dels vins i la gastronomia de l’Empordà i en la del territori que ens acull.
Reivindiquem junts la identitat de la nostra cuina i de la nostra gastronomia, com a empreses, com a artesans i com a persones.
Cuiners i cellerers de l’Empordà assumim el compromís de treballar intensament per afavorir la ràpida recuperació dels dos sectors, mitjançant la generació de confiança i seguretat entre els nostres potencials clients.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...