La iniciativa està impulsada per la Fundació Oscobe i el Consell Regulador de la denominació empordanesa, i es desenvolupa en el marc del Programa Incorpora de la Fundació “La Caixa” amb l’objectiu de l’apoderament i el desenvolupament dels participants per a la seva incorporació posterior al món laboral.
Aquesta formació s’estructura en tres fases: una primera de treball de competències transversals i digitals dels alumnes que s’ha realitzat al Centre Cívic de Mollet de Peralada. Una segona fase de formació tècnica d’auxiliar de vinya amb un total de 75 hores que s’està desenvolupant a les instal·lacions del cellerLa Vinyetai que imparteix l’Eduard Muixach, enginyer agrònom de l’empresa Agroassessors. La tercera i última fase consistirà en 100 hores de pràctiques no laborals en empreses del sector de la comarca.
L’objectiu final d’aquesta iniciativa és promoure la contractació per part dels cellers empordanesos de persones aturades. El conveni de col·laboració signat entre Oscobe i el Consell Regulador de la DO Empordà permetrà als cellers acollir a les persones formades i amb interès per incorporar-se al sector vinícola. El programa compta amb el suport d’una persona tècnica que realitza el procés d’acompanyament a les persones i a les empreses.
Incorpora Girona de Fundació “La Caixa”, és un grup format per 12 entitats socials de les comarques de Girona que s’encarrega de desenvolupar el programa Incorpora a través de 41 tècnics d’inserció. Aquest grup es regeix pels valors de qualitat, professionalitat i proximitat, i té com a objectiu la intermediació laboral basada en les necessitats del teixit social i empresarial del territori, amb la finalitat de garantir que la persona s’integra a l’empresa correctament. Durant l’any del 2020, Incorpora Girona va impulsar la inserció laboral de 953 persones aturades, gràcies a la col·laboració de 369 empreses.
OSCOBE és una Fundació creada per oferir un futur professional a persones, mitjançant itineraris formatius i d’orientació i inserció laboral que garanteixi la seva integració. L’entitat porta més de dotze anys col·laborant amb Fundació ‘La Caixa’ en diversos projectes i tot i que la seva seu és a Girona, ens els últims anys en el marc del Programa Incorpora ha organitzat diverses formacions per tal de millorar la ocupabilitat de persones de l’Alt Empordà a través de formacions i pràctiques en empreses.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...