En la majoria de casos, les propostes inclouen collir el raïm i trepitjar-lo i finalitzar la jornada amb tast de vins i de productes de proximitat
Els cellers de la DO Empordà viuen aquests dies el moment més màgic de l’any. Els viticultors empordanesos han iniciat la verema que s’allargarà fins el pròxim mes d’octubre. Són setmanes de molta activitat a les vinyes que aquests dies ofereixen una de les imatges més boniques de l'any amb els ceps carregats de raïms.
Amb la voluntat de compartir aquest moment tan especial, els cellers de la DO Empordà programen activitats per participar i viure activament la verema, ja sigui amb la família, amb la parella o amb els amics. El celler Empordàlia ofereix tots els diumenges del mes la seva proposta Fes-te el most que inclou collir i trepitjar el raïm per aconseguir el preuat most. La proposta inclou desplaçament en trenet entre el celler i les vinyes i finalitza amb esmorzar i tast de vins.
Verema en família és el títol de la proposta que organitza el celler La Vinyeta els dies 27 i 28 d'agost i el 3,4, 10. i 11 de setembre . En aquest cas, els participants també colliran raïms i els trepitjaran en una activitat que finalitza amb un sopar de pa amb tomàquet amb embotits i formatges.
Una altra activitat pensada per a petits i grans és A Veimar! Viu la verema a Les Gavarres, que tindrà lloc al celler Clos d’Agon, el 12 de setembre, i al celler Brugarol, el 25 de setembre. En el cas del celler Clos d’Agon, l’activitat inclou trepitjada de raïms, visita a l’entorn de Mas Gil i esmorzar de productes de proximitat amb tast de vins i most. A Brugarol, els participants colliran i trepitjaran el raïm i es veuran el most. I podran visitar el celler ubicat en un espai subterrani integrat en el paisatge que és una joia arquitectònica.
El celler Espelt programa l’activitat Verema a l’antiga, una experiència per conèixer les feines del camp, les seves tradicions i la viticultura. La proposta tindrà lloc el 18 de setembre i inclou esmorzar, vi, most i música. El mateix dia se celebra també una innovadora proposta programada pel celler Masetplana i que porta per títol El most, l’experiència del pre-vi. Els participants gaudiran d’una experiència única fent un tast horitzontal dels primers mosts fermentats, una aventura pels sentits a través d’un recorregut per les diferents varietats abans de convertir-se en vi.
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...