El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels vins de l'Empordà.
El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Girona el lliurament de la sisena edició dels premis Lledoner d'Ori Bacus Emporità que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció o defensa dels vins empordanesos. Aquesta edició s’havia de celebrar el 2020, però es va haver d’ajornar fins aquest any a causa de la pandèmia. Al lliurament, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb el món del vi i ha comptat amb la presència de les principals autoritats gironines que hi han volgut donar suport: la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; i la regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, així com la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes.
El guardonat del Bacus Emporità 2020 ha estat l’exdirector gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que ha estat impulsor de diverses campanyes gastronòmiques: la garoinada de Palafrugell, la gamba de Palamós, la fira degana de vins de Catalunya, que avui té lloc a Palafrugell, o els Sopars Maridats que cada any celebren conjuntament els restauradors de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la denominació i que s’ha consolidat com un dels esdeveniments enogastronomics més reconeguts i exitosos de les comarques gironines. La DO Empordà ha valorat la decidida contribució d’aquest expert en turisme i hostaleria en la promoció dels vins empordanesos amb diverses iniciatives que també han contribuït a estructurar la variada oferta enoturística que actualment ofereix el territori.
Enguany, l'establiment o empresa premiada amb el Lledoner d'Or 2020 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat el restaurant Llevataps,de Girona, que va tancar les portes durant la pandèmia. El guardó s’ha lliurat a Joan Borrell, impulsor d’aquest establiment que oferia una carta formada exclusivament per vins empordanesos.
Agrair la tasca dels premiats
Des del 2015, el Consell Regulador de la DO Empordà lliura anualment els premis Lledoner d'Or i Bacus Emporità. Amb aquesta acció, el Consell Regulador vol agrair la tasca dels premiats i alhora fer valdre la seva contribució en la difusió dels vins de la denominació.
En les seves primeres cinc edicions el Bacus Emporità, destinat a una persona o institució, ha estat lliurat als sommeliers Josep ‘Pitu’ Roca, del celler de Can Roca; al sommelier Agustí Ensesa; a l'enòleg Eduard Puig Vayreda; a l’Ajuntament de Figueres i al periodista empordanès Marc Testart.
Pel que fa al premi Lledoner d’Or, s’ha lliurat a restaurants i distribuïdors de vins. En aquest cas el guardó s’ha concedit als restaurants al Motel Empordà, de Figueres, Ca la Maria, de Mollet de Perelada, i l’?Hotel Gastronòmic Es Portal, de Pals. També l’han rebut les distribuïdores Alregi (Wine Palace), amb seu a Vilamalla, i Vins i Licors Grau, de Palafrugell.
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...