Consell Regulador DO Empordà

Vinseum i la DO Empordà signen un conveni de col·laboració per difondre la cultura del vi

17/02/2022

Entre altres iniciatives, l’acord estableix la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi

El director del Museu de les Cultures del Vi a Catalunya (VINSEUM), Xavier Fornos, i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, han signat avui un acord de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de difondre la cultura del vi i potenciar l’organització conjunta d’activitats científiques i divulgatives al voltant del sector vinícola.

Una de les primeres iniciatives conjuntes que posaran en marxa la DO Empordà i Vinseum serà la celebració a terres empordaneses d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional del Cinema del Vi que fins ara s’ha celebrat al Penedès i al Priorat, dos territoris que també atresoren una llarga tradició vinícola.

Altres iniciatives acordades per les dues institucions són la celebració de tastos de vins DO Empordà a les instal·lacions del museu o la incorporació de productes de la denominació a la botiga i els serveis de restauració de l’equipament cultural. Amb l’acord, la DO Empordà esdevé ‘Amic d’Honor’ del VINSEUM i es compromet a donar suport al projecte museístic. 

La signatura de l’acord és un primer pas per desenvolupar una col·laboració continuada entre les dues institucions que permeti una transferència de coneixement mútua i que fomenti la divulgació dels valors de la cultura del vi.

El primer museu del vi de l’Estat espanyol
El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) de Vilafranca del Penedès és el primer museu del vi de l’Estat espanyol i té per objecte la conservació, l’estudi i la difusió de les seves col·leccions patrimonials vitivinícoles arribades d’arreu de Catalunya. VINSEUM, que va néixer l’any 2007, és l’evolució conceptual del Museu de Vilafranca – Museu del Vi, que es va fundar el 1935 per ubicar diferents col·leccions relacionades amb el Penedès. Actualment, aquest fons supera ja les 17.000 peces que abracen matèries com l’arqueologia, l’art (amb una important col·lecció de ceràmica), l’etnologia o la història natural.

Notícies relacionades

Cercador

Historial

Click Me For A Modal