Els cellers empordanesos van comercialitzar 5,8 milions d’ampolles l’any passat davant les 4,5 milions del 2020 i les 5,9 milions del 2019.
La reobertura de la restauració i l'hostaleria i l’augment de vendes directes als cellers permeten recuperar els nivells de vendes dels anys anteriors a la pandèmia.
La denominació augmenta les vendes al mercat gironí que ja representa més del 50% del total gràcies a l’aposta dels consumidors locals pel vi de proximitat.
La Denominació d'Origen Empordà va recuperar durant el 2021 les vendes d’abans de la pandèmia. Concretament, els cellers empordanesos van vendre l’any passat 5.839.570 ampolles, que representa un augment del 29% respecte a les 4.511.512 unitats comercialitzades l’any anterior quan la pandèmia va fer caure les vendes a causa principalment del tancament de la restauració i l’hostaleria.
El resultat de l’any passat pràcticament iguala les dades del 2019 quan es van comercialitzar 5.973.965 ampolles, la millor campanya de la història de la denominació empordanesa. La reobertura de la restauració i l’hostaleria, l’increment de vendes directes al celler gràcies a l’enoturisme i l’augment del consum al mercat gironí han permès als cellers empordanesos recuperar les xifres de negoci d’abans de la pandèmia.
Precisament, el mercat gironí continua concentrant la majoria de vendes de la denominació amb el 51% de total gràcies a la decidida aposta dels consumidors locals pel vi de proximitat. Les vendes a la resta de Catalunya representen un 20% del total, la venda directa al celler suposa el 18% de tot el negoci, mentre que el nombre d’ampolles comercialitzades a l’Estat espanyol se situa en el 3%. Finalment, les exportacions representen el 8% de la facturació. Els cellers empordanesos van exportar 452.622 ampolles a prop d’una cinquantena de països, principalment als Estats Units, Alemanya, Suïssa, Països Baixos, Canadà, Bèlgica, Cora del Sud o el Regne Unit.
Per tipologia de vi, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3,2 milions d’ampolles venudes. En segon lloc, els vins blancs amb 1,7 milions d’ampolles; a continuació els rosats, amb 656.467 ampolles i, finalment, els vins dolços amb 131.227 ampolles.
Mostra de Vins de la DO Empordà per a professionals, el 9 de maig
La DO Empordà recuperarà enguany la majoria d’activitats promocionals que realitza anualment per donar a conèixer els seus vins. El proper 9 de maig, a Mas Marroch, tindrà lloc la Mostra de Vins de la DO Empordà adreçada al sector de la restauració i el comerç vinícola. Una trentena de cellers donaran a conèixer les seves principals elaboracions en una proposta exclusiva per a professionals.
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...
La mostra de vins de l’Empordà a la ciutat tindrà lloc el 7 i 8 de juny amb la participació de catorze cellers empordanesos que es completarà...
Prop de 350 professionals han participat a Mas Marroch a la VIII Jornada de Vins DO Empordà, adreçada als professionals de la restauració,...
Del 30 de març a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La...
Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent...