
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en el sector vinícola, ja que els lliura una de les personalitats més influents en el món del vi en l’àmbit internacional.
Dues viticultores de la DO Empordà han estat escollides com a millor viticultor i millor enòleg jove a l’informe Catalan Wines Special Report 2025 del prestigiós periodista i Master of Wine Tim Atkin que s’acaba de presentar en el marc de la Barcelona Wine Week. Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, han obtingut respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi internacional, ja que els lliura una de les personalitats més influents en el món del vi en l’àmbit internacional.
Sobre Anna Espelt, l’autor de l’informe confessa la seva admiració pels vins del celler de Vilajuïga i també en destaca el “treball increïble” que la viticultora realitza a l’Empordà i el seu coneixement dels sòls de la zona. “Poques persones han passat ni la meitat de temps a les vinyes que ella i no se m’acut millor candidat al premi viticultor de l’any”, assegura. De la Carlota Pena, el periodista en destaca la seva “immensa experiència a les vinyes” i assegura que té un “talent especial i natural” però alhora una gran curiositat per aprendre més. “És normal veure que les grans estrelles esportives del món siguin més joves que tu. Una altra cosa és veure grans viticultors que siguin més joves que tu”, explica el Master of Wine.
Sobre la Denominació d’Origen Empordà, Tim Aktin destaca que els seus productors impulsen vins amb “un toc intel·ligent i delicat al celler”, i afegeix que “hi ha joies” que s’amaguen sota les pedres d’aquesta part del món. “La primera vegada que vaig tastar l'Olivardots Carinyena Blanca no m'ho podia creure. Una sola parcel·la de carinyena blanca de 125 anys, una joia absoluta”, explica. A l’informe, el periodista puntua com a excel·lents una quarantena de vins d’una dotzena de cellers de la denominació: Coca i Fitó, Cooperativa de Garriguella, Clos d’Agon, Empordàlia, Espelt, La Vinyeta, Martí i Fabra, Mas Llunes, Massís de l’Albera, Perelada, Roig Parals i Vinyes d’Olivardots.
Tim Atkin és un dels experts del sector del vi més influents de la Gran Bretanya i un dels especialistes amb més prestigi internacional. Periodista, crític, educador i fotògraf, col·labora o ha col·laborat en publicacions com Off Licence News, The World of Fine Wine, The Economist, BBC, The Observer, The Guardian, Decanter o Woman & Home, entre altres.
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...
La casa natal de Salvador Dalí i la botiga Vinalium s'afegeixen enguany a altres espais habituals com cavallerisses del Castell de Sant Ferran,...