
Nova confirmació de la qualitat dels vins de la Denominació Origen Empordà. La llista del reconegut crític Robert Parker 2013-2014 ha puntuat una cinquantena de vins de la DO Empordà com a excellents o molt bons.
Concretament, una vintena de vins assoleixen la categoria d'excellents en aconseguir puntuacions de 90 punts o més. Amb 94 punts, Ex Ex 10, de Castell Peralada, és el vi empordanès que obté una millor puntuació, seguit de l'Ino (Masia Serra), Camí de Cormes (Roig Parals) i Vd'0 6 11 (Vinyes d'Olivardots) que assoleixen els 93 punts.
Els altres vins empordanesos que assoleixen la categoria d'excellent són Masia Carreras Negre i Masia Carreras Blanc i Flor d'Albera (Celler Martí Fabra); Perafita Negre (Celler Martín Faixó); Sota els Àngels Negre, Sota els Àngels Blanc i Desea (Sota els Àngels); V'd'O 1 10 (Vinyes d'Olivardots); Plus (Mas Oller); Finca Malaveïna i Finca Garbet (Castell Peralada); Airam, Comabruna i Terres negres (Espelt Viticultors); Ctònia (Masia Serra) i Amic (Clos d'Agon). Trenta vins més vde la denominació empordanesa obtenen la qualificació de molt bons a la reconeguda llista internacional.
La DO Empordà és la quarta denominació catalana en nombre de vins referenciats a la llista, només superada per Priorat, Penedès i Montsant.
Per primera vegada, la valoració dels vins empordanesos i catalans ha estat realitzada per Luis Gutiérrez, el tastador espanyol de Robert Parker. Les puntuacions es recullen en tres articles publicats a www.erobertparker.com sobre els vins catalans.
La DO Empordà celebra enguany cinquanta anys de la seva creació, ja que va ser aprovada per part del Ministerio de Agricultura l’any 1975 en...
S’atorga un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà El premi va adreçat a entitats sense...
Anna Espelt, del celler Espelt, i Carlota Pena, de Vinyes d’Olivardots, obtenen respectivament aquests reconeixements que tenen un gran prestigi en...
El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria. El...
El consell regulador empordanès els ha concedit els guardons Bacus Emporità i Lledoner d'Or, respectivament, per la seva decidida aposta pels...
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de...
El Consell Regulador de la denominació programa les visites al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l'ermita de Sant Silvestre de Valleta,...
Els cellers de la DO Empordà han aconseguit una bona collita als Premis Vinari amb 13 medalles d’or i 16 de plata, principalment a les...
Els cellers empordanesos han començat els últims dies la campanya d’enguany collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra...
La festa inclou la recollida del raïm a la vinya i la tradicional premsada del nou most amb la participació dels nens i nens del municipi i de la...