Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant Casamar (Llafranc)
Sopar Maridat del restaurant Casamar, de Llafranc, i els vins de Cellers d'en Guilla, de Rabós d'Empordà. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 300 104.
Hora: 18.00H
Lloc: Celler *lavinyeta
El celler *lavinyeta us proposa el dia 5 d'abril un taller participatiu de xocolata i mones de pasqua amb tast de garnatxes.
Hora: 10.00H a 14.00H
Lloc: Llançà
El celler Empordàlia, SK Kayak i l'Ajuntament de Llançà us proposen una ruta guiada en caiac fins a la Platja de Canyelles de Cap de Ras, on es degustaran vins d'Empordàlia. Tornada a Llançà tot seguint el litoral per gaudir de la Costa Brava i de les vinyes des del mar.
Hora: 11.00H a 12.00H
Lloc: Restaurant Cap de Creus (Cadaqués)
La DO Empordà us proposa un tast dels vins de la denominació en un dels espais més bonics de l'Empordà: el Cap de Creus. El restaurant Cap de Creus, al costat del far, acull el dia 5 d'abril un tast guiat de vins a càrrec del sommelier Joan Benejam.
Hora: Tot el dia
Lloc: Celler Martín Faixò
El celler Martín Faixó celebra el dissabte 5 d'abril jornada de portes obertes. Al matí, visita al celler i tast dels seus vins. En acabar, se servirà el dinar i es finalitzarà la jornada amb una cursa de botes i d'altres activitats. El preu és de 5 euros els adults. Cal reserva prèvia (aforament limitat).
Hora: 11.00H
Lloc: Cooperativa de Garriguella
La Cooperativa de Garriguella i l'empresa Terramar us proposen una activitat enoturística diferent: una visita teatralitzada anomenada “L’Agustí, en Valentí i els secrets del bon vi”. Consisteix en una visita molt amena i entretinguda en la qual hi ha dos actors que interactuen, l’Agustí (enòleg de prestigi, qualificat en les millors universitats d’arreu del món) i en Valentí (viticultor soci de la Cooperativa) expliquen tot el procés d’elaboració del vi (recol·lecció, elaboració, emmagatzematge, embotellament). L'activitat finalitza amb un tast de vins que trencaran tòpics. Una visita adequada per a tot tipus de públic perquè grans i petits gaudeixin del món del vi i de la singularitat de la Cooperativa. El preu de la visita és de 10 €/adult, grup mínim 10 adults, menors de 6 anys gratuït, de 7 a 17 anys 5 €. Informació i reserves al 972 53 00 02.
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant Aradi (Platja d'Aro)
Sopar Maridat del restaurant Aradi, de Platja d'Aro, i els vins dels celler Arché Pagès, de Capmany. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 817 376.
Hora: 20.00H
Lloc: Celler Espelt (Vilajuïga)
El celler Espelt us proposa el dia 11 d'abril una activitat que relaciona vi i literatura. Els assistents podran descobrir la relació entre literatura i vi de la mà de l'enòloga Anna Espelt i l'actriu-narradora Gina Martí.
Hora: 10.30H a 12.00H
Lloc: Castell de Peralada
Visita a Finca Malaveïna, sala de botes, jardins del castell de Peralada i degustació d'un vi i d'un cava. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 12.00H a 13.00H
Lloc: Sant Pere de Rodes
La DO Empordà us proposa el dia 12 d'abril un tast dels vins de la denominació a Sant Pere de Rodes, un dels conjunts monumentals més extraordinaris de l'Empordà i del país. tast guiat de vins a càrrec del sommelier Joan Benejam.
Hora: 12.00H a 14.00H
Lloc: La Vinyeta
Cuina en directe amb l'equip d'I Cook It. Degustació de tapes i copes dels vins del Celler La Vinyeta envoltats de vinyes. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 9.30H a 13.00H
Lloc: Sant Pere de Rodes / Vilajuïga
Visita a St. Pere de Rodes. Senderisme pel camí de St. Jaume fins als Cellers Empordàlia i visita del celler. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 19.00H
Lloc: Museu Dalí
Conferència magistral a càrrec de Josep Roca, d'El Celler de Can Roca, al Museu Dalí de Figueres. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 8.30H
Lloc: Baix Empordà
Sortida amb bus des de Figueres (estació de Vilafant i centre). Visita als cellers del Baix Empordà: Celler Sota els Àngels, Celler Clos D'Agon, Celler Mas Eugeni, i temps lliure per dinar a St. Antoni de Calonge. La proposta forma part de les activitats del Vïvid, el festival de vi de l'Empordà.
Hora: 11.00H
Lloc: Celler *lavinyeta
Hora: 11.00H a 13.00H
Lloc: Mas Llunes
Visita a les vinyes i al Centre de reproducció de tortugues de Garriguella, seguit d'un tast de vins de Mas Llunes a peu de vinya i de la visita al celler Mas Llunes. La proposta forma part de les activitats del Vïvid, el festival de vi de l'Empordà.
Hora: 11.00H a 16.00H
Lloc: Celler Vinyes dels Aspres
Visita guiada amb tast del vins del celler Vinyes dels Aspres. La proposta forma part de les activitats del Vïvid, el festival de vi de l'Empordà. Gratuït.
Hora: 18.00H
Lloc: Restaurant Mas Falet (Calonge)
Hora: 10.00H a 13.00H
Lloc: Capmany
Hora: 11.00H
Lloc: Cooperativa de Garriguella
La Cooperativa de Garriguella i l'empresa Terramar us proposen una activitat enoturística diferent: una visita teatralitzada anomenada “L’Agustí, en Valentí i els secrets del bon vi”. Consisteix en una visita molt amena i entretinguda en la qual hi ha dos actors que interactuen, l’Agustí (enòleg de prestigi, qualificat en les millors universitats d’arreu del món) i en Valentí (viticultor soci de la Cooperativa) expliquen tot el procés d’elaboració del vi (recol·lecció, elaboració, emmagatzematge, embotellament). L'activitat finalitza amb un tast de vins que trencaran tòpics. Una visita adequada per a tot tipus de públic perquè grans i petits gaudeixin del món del vi i de la singularitat de la Cooperativa.
Hora: 10.00H a 12.30H
Lloc: Espolla / Sant Climent Sescebes
Passejada en mig de vinyes, amb monuments megalítics i tast de vins de la Cooperativa d'Espolla. Apte per a tots els públics. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 20.00H
Lloc: Celler Espelt (Vilajuïga)
Presentació al celler Espelt dell libre « Quan en dèiem xampany”, amb el seu autor, Rafel Nadal i presentat pel dinamitzador cultural i llibreter Guillem Terribas. L’acte finalitzarà amb un tast de vins del Celler Espelt i l’autor signarà exemplars del seu llibre. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 9.30 a 19.00H
Lloc: Calonge
Seminari adreçat a professionals del món del turisme i del vi que vulguin posicionar-se en el món de l'enoturisme. Ponències amb els millors experts en turisme del vi de Catalunya, com Damià Serrano, José Antonio Donaire, Marta Domènech, Nuria Sala, Pau Canaleta, Jaume Marín, Jaume Salvat i Lluís Tolosa. S'acabarà amb un tast de vins a càrrec de Laura Masramon. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival de vi de l'Empordà.
Hora: Vespre
Lloc: Vicus Restaurant (Pals)
Sopar amb maridatge de quatre plats i quatre vins del Celler Vinyes dels Aspres al Vicus Restaurant. La proposta forma part del Festival Vívid, el festival del vi de l'Empordà.
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant Aigua Blava (Begur)
Sopar Maridat del restaurant Aigua Blava, de Begur, i el celler Martín Faixó, de Cadaqués. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 622 058.
Hora: 11.00H a 13.00H
Lloc: Museu del Suro de Palafrugell
El Museu del Suro de Palafrugell i la DO Empordà us proposen el dia 26 d'abril una jornada molt especial per saber més sobre el suro i els vins empordanesos. El museu acollirà una visita guiada al Museu del Suro de Palafrugell amb explicació de continguts relacionats amb l'alzina surera, el suro, el procés de transformació, la història de la indústria suro-tapera a Palafrugell i el cas de l'empresa Miquel Vincke i Meyer. La jornada inclou un tast guiat de vins de la DO Empordà a càrrec del sommelier Joan Benejam.
Lloc: Celler Espelt (Vilajuïga)
El celler Espelt de Vilajuïga programa fins l'1 de juny l'exposició 23 artistes, pintura i escultura'. El celler empordanès acull aquesta mostra del col·lectiu GRUP3COLORS que, entre altres, integren Carme Boixadós, Arturo Jacomet, Juli Mallol, Martha Mercenaro, Rosa Pagés, Fina Morera, Miquel Morral, Mònica Pampin, Montse Planas, Montse Planlla, Joam Rimblas, Gemma Romero...