Lloc: Celler Espelt (Vilajuïga)
El celler Espelt de Vilajuïga programa fins l'1 de juny l'exposició 23 artistes, pintura i escultura'. El celler empordanès acull aquesta mostra del col·lectiu GRUP3COLORS que, entre altres, integren Carme Boixadós, Arturo Jacomet, Juli Mallol, Martha Mercenaro, Rosa Pagés, Fina Morera, Miquel Morral, Mònica Pampin, Montse Planas, Montse Planlla, Joam Rimblas, Gemma Romero...
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant El Fort (Ullastret)
Sopar Maridat del restaurant El Fort, d'Ullastret, i els vins del celler Sota els Àngels, de Cruïlles. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 757 773.
Hora: 11.00H
Lloc: Cooperativa de Garriguella
La Cooperativa de Garriguella i l'empresa Terramar us proposen una activitat enoturística diferent: una visita teatralitzada anomenada “L’Agustí, en Valentí i els secrets del bon vi”. Consisteix en una visita molt amena i entretinguda en la qual hi ha dos actors que interactuen, l’Agustí (enòleg de prestigi, qualificat en les millors universitats d’arreu del món) i en Valentí (viticultor soci de la Cooperativa) expliquen tot el procés d’elaboració del vi (recol·lecció, elaboració, emmagatzematge, embotellament). L'activitat finalitza amb un tast de vins que trencaran tòpics. Una visita adequada per a tot tipus de públic perquè grans i petits gaudeixin del món del vi i de la singularitat de la Cooperativa. El preu de la visita és de 10 €/adult, grup mínim 10 adults, menors de 6 anys gratuït, de 7 a 17 anys 5 €. Informació i reserves al 972 53 00 02.
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant La Costa (Pals)
Sopar Maridat del restaurant La Costa, de Pals, i els vins del celler Clos d'Agon, de Calonge. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 667 740.
Hora: 11.30H
Lloc: La Vinyeta
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant La Xicra (Palafrugell)
Sopar Maridat del restaurant La Xicra, de Palafrugell, i els vins del celler Terra Remota, de Sant Climent Sescebes. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 305 630.
Hora: 18.00H
Lloc: La Vinyeta
La metereòloga a Rac1 Mònica Usart participa en aquesta activitat de 'Meteo i vins', durant la qual es realitza un tast vertival guiat del vi Puntiapart.
Hora: Matí i tarda
Lloc: Carrer Clavé (entre Rambla Vidal i Plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols)
Hora: 10.30H a 14.30H
Lloc: El Port de la Selva
Bodega Autora organitza la cinquena edició de la mostra Terra de Vi al Port de la Selva que té lloc el diumenge 18 de maig al matí. En aquesta mostra, hi participen els cellers de la DO Empordà Arché Pagés, AV Bodeguers, Can Sais, Peralada, Celler Cooperativa d'Espolla, Espelt Viticultors, Gelamà, Hugas de Batlle, La Vinyeta, Marià Pagès, Mas Estela, Mas Eugeni, Mas Estela, Oliveda, Pere Guardiola, Setzevins, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant Mas de Torrent (Torrent)
Sopar Maridat del restaurant Mas de Torrent i els vins del Castell de Peralada. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 303 292.
Hora: Matí i tarda
Lloc: Banyoles
Banyoles celebra el dies 24 i 25 de maig Gartstròmia, la fira que combina la gastronomia i i l' art i que compta amb una presència destacada dels vins de la DO Empordà. La programació inclou tast de vins de la denominació empordanesa que també es podran trobar al mercat de productes locals a la Plaça Major.
Hora: 16.00H
Lloc: La Vinyeta
El fotògraf Mar Roca imparteix un curs de fotografia entre vinyes, al celler La Vinyeta. El curs consta de dues jornades que es celebren els dies 24 i 31 de maig.
Hora: Divendres, dissabte i diumenge de 6 de la tarda a 12 de la nit
Lloc: Plaça de la Independència de Girona
Del 30 de maig a l'1 de juny, la plaça de la Independència de Girona acull la segona edició d'aquest esdeveniment que combina el tast dels vins de cellers la DO Empordà amb les tapes dels restaurants d'aquest emblemàtic espai.
Hora: 21.30H
Lloc: Restaurant Llevant (Llafranc)
Sopar Maridat del restaurant Llevant, de Llafranc, i els vins de la Cooperativa Agrícola de Garriguella. La campanya Sopars Maridats es fonamenta en uns menús sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Reserves al 972 300 366.
Hora: 17.00H
Lloc: Empordàlia (Vilajuïga)
Empordàlia organitza aquest tast de noves anyades, durant el qual es tastaran deu vins i dos escumosos maridats amb una tapa de productes de l'Empordà a la Taula. El preu és de 10 euros.