Hora: 19.30 H
Lloc: Terrassa de la Biblioteca Fages de Climent (Figueres)
Preu: Gratuït
A càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Degustació de vins del Celler Cooperatiu d’Espolla de la DO Empordà.
El vi forma part de la nostra cultura des dels seus orígens i, al llarg de la conferència, realitzarem un recorregut des de les referències clàssiques, avançant per diversos textos al llarg de la història de la literatura, tot citant a nombrosos autors per descobrir les vinculacions amb el món de la pintura, l’òpera i el cinema i veure com es produeix la confluència entre vi i literatura. Celler Cooperatiu d’Espolla: Fundat el 1931, és una de les empreses vinícoles amb una tradició més llarga a la comarca de l’Alt Empordà. El trajecte al llarg dels prop de cent anys d’història és el retrat de la transformació d’un poble, Espolla, i d’una activitat, l’elaboració de vi i oli, que encara avui és senya d’identitat d’aquest racó de l’Alt Empordà.
La Biblioteca Fages de Climent de Figueres se suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i el mes de juny marida els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura.
Hora: 18.00 H
Lloc: Ultramar (c/ De la Torre, 1)
No cal reservar. Preu tast: 4,5 €
Contacte: 872 20 14 21
Arrels del Vi, la fira professional de vins de la DO Empordà, celebra 10 anys amb 10 propostes a Sant Martí d'Empúries - L'Escala el cap de setmana de 3 i 4 de juny. Una oportunitat única per degustar els millors vins empordanesos. Enguany compta amb un total de 24 cellers de la DO Empordà.
Hora: 19.30 H
Lloc: Caravel·la (c/ de la Platja, s/n, L'Escala)
Reserves al 972 77 40 43.
Arrels del Vi, la fira professional de vins de la DO Empordà, celebra 10 anys amb 10 propostes a Sant Martí d'Empúries - L'Escala el cap de setmana de 3 i 4 de juny. Una oportunitat única per degustar els millors vins empordanesos. Enguany compta amb un total de 24 cellers de la DO Empordà.
Lloc: Mollet de Peralada
Sopar maridat amb els vins del celler La Vinyeta i els plats del restaurant Reina de Port-Lligat. La proposta forma part de la 5a edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats” impulsada per la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i la DO Empordà.
Cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa) es duen a terme aquests sopars maridats, que consten de menús confeccionats per cada parella formada per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen la proposta enogastronòmica. Aquest any, a més, tots els menús inclouen una tapa de croquetes per commemorar els 150 anys de la primera referència d'aquest plat a la gastronomia espanyola.
Lloc: Palafrugell
Sopar maridat amb els vins del celler Terra Remota i el restaurant La Xicra. La proposta forma part de la 5a edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats” impulsada per la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i la DO Empordà.
Cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa) es duen a terme aquests sopars maridats, que consten de menús confeccionats per cada parella formada per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen la proposta enogastronòmica. Aquest any, a més, tots els menús inclouen una tapa de croquetes per commemorar els 150 anys de la primera referència d'aquest plat a la gastronomia espanyola.
Lloc: Sant Martí d'Empúries
Arrels del Vi és la fira professional de vins de la DO Empordà, oberta a tothom. Enguany celebra el seu 10è Aniversari a Sant Martí d’Empúries els dies 3 i 4 de juny de 2017. Una oportunitat única per degustar els millors vins empordanesos i comprar a preu de celler veritables joies vinícoles de la DO Empordà.
En aquesta desena edició compta amb un total de 24 cellers de la DO Empordà: *la vinyeta, AV Bodeguers, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Castelló-Murphy, Celler Cooperatiu d'Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d'en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Mas Vida, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots. I amb 1 celler convidat del Rosselló, Maison Albera.
Hora: 19.30 H
Lloc: Terrassa de la Biblioteca Fages de Climent (Figueres)
Preu: Gratuït
Interpretades pel Cor Indika de l’Escala. Degustació de vins del Grup Oliveda de Capmany de la DO Empordà.
El Cor Indika, que compta amb uns trenta cinc cantaires, centra el seu treball en la cançó popular i en la recuperació dels repertoris de la tradició local i marinera, ja sigui oral o escrita. A la Biblioteca de Figueres interpretarà sardanes cantades i cants mariners entre les que s’hi troben temes com: La Pepa de Josep Vicenç “Xaxu”, Si tornaves de Josep Tero o la cançó popular Oreneta gentil.
La Biblioteca Fages de Climent de Figueres se suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i el mes de juny marida els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura.
Lloc: Pals
Sopar maridat amb els vins de Cellers d'en Guilla i els plats del restaurant Vicus. La proposta forma part de la 5a edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats” impulsada per la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i la DO Empordà.
Cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa) es duen a terme aquests sopars maridats, que consten de menús confeccionats per cada parella formada per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen la proposta enogastronòmica. Aquest any, a més, tots els menús inclouen una tapa de croquetes per commemorar els 150 anys de la primera referència d'aquest plat a la gastronomia espanyola.
Lloc: Roses
Sopar maridat amb els vins del celler Espolla i el restaurnat Cuina d'en Norat. La proposta forma part de la 5a edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats” impulsada per la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i la DO Empordà.
Cada divendres del 17 de febrer al 9 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa) es duen a terme aquests sopars maridats, que consten de menús confeccionats per cada parella formada per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen la proposta enogastronòmica. Aquest any, a més, tots els menús inclouen una tapa de croquetes per commemorar els 150 anys de la primera referència d'aquest plat a la gastronomia espanyola.
Hora: 11.00 H
Lloc: Terrassa de la Biblioteca Fages de Climent (Figueres)
Preu: Gratuït
Taller que relaciona creativitat amb reciclatge i recuperació, a partir de les ampolles de vidre del vi. Adreçat a infants de 2 a 6 anys. Places limitades a 20 infants, amb les seves famílies. Inscripció a la Biblioteca. El realitza un tallerista professional que guiarà el grup d’infants a partir de la història il·lustrada 'La Corba camina i recull', editada pel Celler de Can Roca, amb text de Giovanna Bubbico i il·lustracions de Gemma Rigau de Llobet.
La Biblioteca Fages de Climent de Figueres se suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i el mes de juny marida els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura.
Hora: 18.00H
Lloc: Celler Mas Llunes
Coneix la història que envolta el celler Mas Llunes a través de les visites eno-històriques amb l’historiador David García Algilaga. En aquesta ocasió es visita el camp d’aviació militar republicà de Garriguella.
www.masllunes.es
Hora: 19.30 H
Lloc: Terrassa de la Biblioteca Fages de Climent (Figueres)
Preu: Gratuït
Recital poètic a càrrec de l’actriu Cristina Cervià. Acte en col·laboració amb la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà. Degustació de vins del Celler Vinyes d’Olivardots de Capmany de la DO Empordà.
Aquest recital pretén acostar literatura i paisatge, de la veu de poetes tan diversos com Beaudelaire, Carner, Casasses, Desclot, Fages de Climent, Margarit, Manent, Sagarra, Vinyoli… Tots ells s’han apropat al paisatge mediterrani i s’han deixat seduir, d’aquesta trobada neixen versos i poètiques diferents, però tots ells evocadors i suggeridors. Deixem que parlin les seves veus i embriaguem-nos de vi, de poesia i de virtut, com més us plagui.
La Biblioteca Fages de Climent de Figueres se suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i el mes de juny marida els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura.
Hora: 10.30H
Lloc: Celler Vinyes dels Aspres (Cantallops)
Preu: 10€ (gratuït pers membres de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà )
La Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà organitzen aquesta visita que forma part del programa 'Visitants d'Honor' de la DO Empordà. Aquesta iniciativa proprama una visita mensual a un celler empordanès i premia aquells amants del vi que més visites realitzen al llarg de l'any. Els participants que facin un mínm de cinc visites al llarg del 2017 rebran el diploma 'Visitant d'Honor' de la DO Empordà. Es lliuraran butlletes durant les visites que caldrà dur-les a les oficines de la DO Empordà a Figueres amb les dades personals i els segells dels cellers visitats. Cada butlleta és personal i instranferible.
+ info i reserves: lajoveconfraria@gmail.com
Hora: 19.30 H
Lloc: Terrassa de la Biblioteca Fages de Climent (Figueres)
Preu: Gratuït
A càrrec d’Òscar Jané, director de la publicació, amb la participació d’Eduard Puig Vayreda. Degustació de vins del celler Pujol Cargol de Masarac de la DO Empordà.
Mirmanda és una revista de cultura escrita majoritàriament en català (amb alguns articles en francès) que s'ocupa d'aspectes relacionats amb el món del pensament i la cultura en general feta a partir del nord de Catalunya (Catalunya del Nord, Empordà, Cerdanya, etc.). Estudia temes de filosofia, història, socials, història de l'art,... fent de temes locals un element d'estudi universal. El núm. 10 de la revista “Vi.cat. Patrimoni i cultura del vi català”, realitza una mirada històrica cap al nostre vi i parla també de la seva vessant patrimonial, de la literatura, la gastronomia i els símbols i simbologies relacionats amb el vi.
La Biblioteca Fages de Climent de Figueres se suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i el mes de juny marida els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura.