Hora: Diverses hores
Lloc: Restaurants de la Cuina de l'Empordanet
Preu: Diversos preus
La campanya gastronòmica Sopars Maridats neix l’any 2013, de la mà dels restaurants de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la Denominació d’Origen Empordà. Una invitació a gaudir de la gastronomia empordanesa en un sentit absolut. Un binomi format per un cuiner i un/a cellerer/a que elaboren conjuntament un menú amb la millor combinació entre els plats i els vins.
Enguany, des del 4 d’octubre fins al 29 de novembre, cada divendres es duran a terme sopars als diferents restaurants del col·lectiu. Les places són limitades i les reserves es fan directament al restaurant.
Hora: 12.00 h
Lloc: Priorat de Masarac
Preu: 20€
L’Empordà és territori ric de vins i monestirs i aquest fet no és cap coincidència. De ben antic, les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses. El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà dona a conèixer aquest llegat amb un cicle dedicat als vins i monestirs. Cada cap de setmana del mes de novembre s'organitza una visita a un espai monàstic empordanès per compartir el seu passat vitivinícola tot fent un tast de vins. En aquest cas coneixereu el Priorat de Masarac i la seva relació amb el vi. Activitat coordinada per Clara Poch i Romina Ribera.
Hora: 10.00 a 14.00 h
Lloc: Celler Empordàlia (Vilajuïga)
Preu: Gratuït (Algunes de les activitats són de pagament)
L’últim diumenge de novembre de cada any, just quan el nou oli surt al mercat, Empordàlia celebra una festa popular on es realitzen diferents activitats simultàniament. Hi ha ball, música, un esmorzar popular, tastos del nou oli conduits i visites al molí d’oli amb ruta amb el trenet per les oliveres. Una jornada familiar i festiva oberta per a tothom.
Hora: 19.00 a 21.00 h
Lloc: Vinus&Brindis (Carrer de Calaf, 46)
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de la ciutat. En aquest cas, Vinus&Brindis acollirà els cellers Tocat de l'Ala i Vinyes dels Aspres que oferiran oferiran vins a copes explicats en directe pels mateixos elaboradors. La vetllada anirà amenitzada amb música per completar l'experiència. No cal reserva prèvia.
Hora: 19.00 a 21.00 h
Lloc: Bottles by Clos Terroir (Carrer de París, 182)
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de la ciutat. En aquest cas, Bottles by Clos Terroir acollirà els cellers Sota els Àngels i Grup Oliveda que oferiran oferiran vins a copes explicats en directe pels mateixos elaboradors. La vetllada anirà amenitzada amb música per completar l'experiència. No cal reserva prèvia.
Hora: 12.00 h
Lloc: Santa Maria del Mar de Calonge (El Collet de Sant Antoni)
Preu: 20€
Hora: 12.00 a 14.00 h
Lloc: Sagrades Tanines (Passatge de Simó, 20)
El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà 'desembarquen' aquest mes de novembre a Barcelona per celebrar xefles a bars de vins de la ciutat. En aquest cas, Sagrades Tanines acollirà els celles Gerisena i Espelt que oferiran oferiran vins a copes explicats en directe pels mateixos elaboradors. La vetllada anirà amenitzada amb música per completar l'experiència. No cal reserva prèvia.