Lloc: Botigues de Vilajuïga i Pau d'Empordàlia
Empordàlia programa les 'Setmanes del productors de proximitat' amb maridatges de productes i vins i olis del celler.
Cada setmana, un productor de proximitat, ofereix els seus productes a les agrobotiques del celler. De dimecres a diumenge, els clients que s’apropin a les botigues de Vilajuïfa i Pau gaudiran de degustacions d’un producte diferent cada setmana, maridat amb el vi d’Empordàlia més adient o amb l’Oli de Pau.
Calendari:
5 al 8 d’octubre: Melmelades Can Bech.
12 al 15 d’octubre: Formatges Mas Marcé.
19 al 22 d’octubre: Anxoves Solés.
26 al 29 d'octubre: Embotits El Graner.
Aquesta proposta es tancarà, el 21 d'octubre, amb un aperitiu musical que combina la música del DJ Tònics (Dj de l’Orquestra Mitjanit) amb els productes oferts durant el mes.
Lloc: Restaurants de l'Empordà
Preu: Diversos preus
El col·lectiu gastronòmica Cuina de l’Empordanet i els cellers de la Denominació d’Origen Empordà programen l'onzena edició dels Sopars Maridats, una invitació a gaudir de la gastronomia empordanesa en un sentit absolut.
Un binomi format per un cuiner i un cellerer elaboren conjuntament un menú amb la millor combinació entre els plats i els vins. Aquesta és la relació de menús programats en aquesta edició:
6 d'octubre
Bo.TiC (Corca)
ARCHÉ PAGÉS (Capmany)
Reserves: 972 63 08 69
13 d'octubre
AQUAMARE (Pals)
GERISENA (Garriguella)
Reserves: 972 66 77 40
AIGUA BLAVA (Begur)
VINYES D'OLIVARDOTS (Capmany)
Reserves: 972 62 20 58
20 d'octubre
TERRASSA TERRAMAR (Llafranc)
*LA VINYETA (Mollet de Perelada)
Reserves: 972 30 02 00
ARADI (Platja d'Aro)
MAS PÓLIT (Vilamaniscle)
Reserves: 972 81 73 76
27 d'octubre
ES PORTAL (Pals)
PERELADA (Peralada)
Reserves: 972 63 65 96
CASAMAR (Llafranc)
MAS GELI (Pals)
Reserves: 972 30 01 04
3 de novembre
TINARS (Llagostera)
MAS OLLER (Torrent)
Reserves: 972 83 06 26
SAÓ (Fonteta)
MAS LLUNES (Garriguella)
Reserves: 872 00 1511
10 de novembre
GODARD (S'Agaró)
TERRA REMOTA ((Sant Climent Sescebes)
Reserves: 972 28 20 96
LA PLACA (Madremanya)
CLOS D'AGON (Calonge)
Reserves: 972 49 04 87
17 de novembre
VICUS (Pals)
MARTÍ FABRA (Sant Climent Sescebes)
Reserves: 972 63 60 88
Hora: Diversos horaris
Lloc: Museus de les comarques gironines
Preu: 22€
«Beu-te el museu» és la campanya promocional que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona impulsa per promocionar de manera combinada l’oferta museística i l’enoturisme de la destinació de la Costa Brava entre el públic de proximitat durant la tardor.
Enguany, dotze museus i dotze cellers de la demarcació de Girona participen en el segon cicle de la campanya que ofereix visites als centres culturals maridades amb tast de vins de la DO Empordà, durant els caps de setmana del mes d’octubre.
7 de novembre
- La Vinyeta al Castell Gala Dalí, Púbol.
- Empordaália al Museu del Cinema, Girona.
8 de novembre
- Martín Faixó al Museu d'Art, Girona.
14 de novembre
- Perelada al Terracotta Museu, La Bisbal d"Empordà.
15 de novembre
- Mas Llunes al Museu de I'Emporda, Figueres.
21 de novembre
- Pere Guardiola al Museu de I'Anxova i de la Sal, L'Escala.
22 de novembre
- Brugarol a l'Ecomuseu Farinera, Castelló d'Empúries.
- Mas Oller al Museu de la Pesca, Palamós.
- Vinyes d'Olivardots al Museu d'Arqueologia de Catalunya, Girona.
28 de novembre
- Martí Fabra al Monestir de Sant Esteve, Banyoles.
- Espelt al Museu d'Arqueologia de Catalunya, Empúries.
29 de novembre
- Vinyes dels Aspres al Museu d'Arqueologia de Catalunya, Ullastret.
Més informació
Entrades
Hora: 12.00 h
Lloc: Celler Masia Serra
Preu: 6€ (3€ es destiaran a l'associació)
El proper dijous 12 d'octubre, el celler Masia Serra celebrar una Jornada Solidària conjuntament amb el Grup Iris, l'associació d'empordaneses afectades de càncer de mama, amb motiu del dia mundial contra el càncer de mama (19 d'octubre).
Els participants faran un vermut a la terrassa a peu de vinya, tot escoltant bona música, i gaudint del paisatge. El vermut consistirà en una copa de vi, olives i patates xips. Tot seguit, es farà un passeig entre vinyes.
El cost de l'activitat serà de 6€, dels que es destinaran 3€ al Grup Iris.
Més informació i reserves
Hora: 18.30 h a 20.30 h
Lloc: Celler Mas Geli (Pals)
Preu: 45€
El celler Mas Geli - Pals us proposa una veritable festa dels sentits amb l'activitat "Explosions de Xocolata i Vi", un maridatge exepcional de vins seleccionats i la millor xocolata artesana de Pastisseria Ferrer Olot. I tot al bell mig de la vinya
Hora: 16.30 h
Lloc: Celler La Vinyeta (Mollet de Perelada)
Preu: Adults (29.50 €) / Menors (15.50 €) / Gratuït menors de 3 anys
El celler La Vinyeta programa un taller d'herbes de vermut amb berenar.
Faràs un passeig amb el botànic de capçalera del celler, l'Evarist March, per a endinsar-te en el món d'aquest vi aromatitzat amb herbes mediterrànies tant tradicional que és el vermut.
Descobriràs un bon grapat de plantes que creixen entorn les vinyes i que personalitzaran el vermut del celler: camamilla, fonoll, malva, farigola, plantatge, etc.
En acabar el taller faràs un berenar amb degustació de productes de La Vinyeta i dels seus pares carnissers.
Hora: 10.30 h a 12.30 h
Lloc: Celler Mas Geli (Pals)
Preu: 25€
Mas Geli, de Pals, programa l'experiència "Yoga & Wine", un recorregut per la vinya mentre s'explica les característiques del celler, seguida d'una sessió d' ioga entre vinyes amb tast de vins.