El Consell Regulador, amb el suport del Club Alpí Palamós, va organitzar una convocatòria pública per fer un tast de vins de l’Empordà al cim del Puigmal. Una insòlita expedició que va ser ben acollida per part d’uns 200 participants, que van enfilar el cim ben aviat al matí. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar, per primera vegada, els vins de l’Empordà al punt més alt de les comarques gironines.??
L’èxit va superar totes les previsions. El tast es va poder fer gràcies al fet que tretze cellers de la DO Empordà van pujar quatre ampolles del seu millor vi. A més, des de l’organització es va lliurar una copa a l’inici de l’expedició a cada un dels dos-cents participants per tal de poder fer el tast de vins una vegada assolit el cim. Els que es van apuntar a la iniciativa eren ben diversos: des d’excursionistes experimentats a aficionats al vi, tots es van unir atrets per la original proposta de la DO Empordà.??
Des de l’organització valoren molt positivament l’experiència i asseguren que “no es descarta de repetir aquesta experiència o una de semblant en una altra ocasió”, explica Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, el qual afegeix que “a banda que el temps va acompanyar l’expedició, la satisfacció dels components després de l’esforç realitzat va ser complert”.
L’esdeveniment, més enllà del seu valor esportiu i enològic, és un senyal del dinamisme de la DO, integrada en bona part per cellerers joves, i una crida informal al caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com un vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.
??Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. Es va fer el cim pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment va organitzar el dinar i a les 16h s’iniciava el retorn cap a Fontalba, punt d’inici de l’expedició.??
Cellers participants
Els 13 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:??
Peñin Guide expert is currently in Figueres appraising more than 200 wines from the DO Empordà. In this morning's brief encounter with the...
Further confirmation of the quality of DO Empordà wines. The 2013-2014 list produced by renowned critic Robert Parker has rated fifty DO Empordà...
La DO Empordà comptarà amb un espai propi dins el Fòrum (a la zona denominada Mercat del Vi) dins la qual hi haurà el 14 cellers...
Coincidint amb la 26ena Mostra de Vins de l’Empordà, que se celebrarà del 9 al 12 de setembre a Figueres, el Consell Regulador presentarà el...
Aquest acte es va plantejar amb un cert aire lúdic, no comercial, només amb l’ànim de satisfer la curiositat i amb l’esperança, potser,...