La DO Empordà comptarà amb un espai propi dins el Fòrum (a la zona denominada Mercat del Vi) dins la qual hi haurà el 14 cellers empordanesos, a més de Castell de Peralada, també present a la Fira. A l’Aula del Vi d’aquest Mercat, la DO Empordà oferirà 14 tastos de diferents vins a càrrec del mateixos elaboradors. A més, ha preparat dos actes centrals, que es duran a terme a la Sala Ateneu. El primer portarà per títol Vins dolços de l’Empordà: particularitats i maridatges, i es realitzarà el diumenge 20 de febrer de 16 a 17 hores. En aquesta trobada es donarà a conèixer les característiques de la Garnatxa i el Moscatell, els vins dolços naturals més representatius de l'Empordà, reconeguts internacionalment i que transmeten el caràcter de la zona mitjançant la tradició generacional. De la mà del sommelier del restaurant el Roser 2 de l’Escala, Rafel Sabadí, els participants podran tastar els vins més representatius acompanyats d’algunes propostes dolces.
El segon acte de la DO Empordà es durà a terme el mateix diumenge 20 de febrer de 19 a 20 hores. El sommelier d’El Bulli, David Seijas, acompanyarà els assistents a un tast per una selecció de vins, sota el títol genèric de Vins d’Empordà. Vins amb caràcter, cellers amb empenta.
Tast de vins de nit
La DO Empordà també participa en el Fòrum Ciutat, activitats i propostes que es fan fins d’aquesta convocatòria però fora del recinte firal, repartits per Girona. En aquest cas, es proposa un tast de vins de nit a la viniteca-restaurant La Fundició (C/ Maluquer Salvador, 30). Serà dissabte, 19 de febrer, a partir de les 11 de la nit i fins a les 2 de la matinada, amb la participació dels mateixos elaboradors. En aquesta iniciativa hi participaran uns 16 cellers i la vetllada estarà acompanyada del duet de jazz Jesús i Juan Carlos Jazz. L’aforament serà limitat.
El vi de casa
La DO Empordà reconeix la importància d’aquest fòrum com a mitjà per donar a conèixer els seus productes, que cada vegada tenen més prestigi entre els consumidors i el sector de la restauració i aposta per ser-hi present d’una manera destacada atès que es celebra a la seva propia zona. Els cellers de la DO que participaran en aquesta convocatòria són: Castell de Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Martí Fabra, Celler Martin Faixò, Celler Roig Parals, Espelt, Gelamà, *lavinyeta, Mas Llunes, masetplana, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terra Remota i Vinyes des Aspres.
El Fòrum Gastronòmic va néixer el 1999 i des de la seva primera edició s’ha convertit en un punt de trobada imprescindible per als professionals de la gastronomia i del sector agroalimentari, que el consideren una plataforma de promoció, formació i un espai de negoci i d’intercanvi d’idees i productes.
Las bodegas ampurdanesas han comenzado en los últimos días la campaña de este año cosechando las variedades tempranas, como el moscatel de grano...
La fiesta incluye la recogida de la uva en el viñedo y la tradicional prensada del nuevo mosto con la participación de los niños y niñas del...
La muestra de vinos del Empordà en la ciudad tendrá lugar el 7 y 8 de junio con la participación de catorce bodegas ampurdanesas que se...
Unos 350 profesionales han participado en Mas Marroch en la VIII Jornada de Vinos DO Empordà, dirigida a los profesionales de la restauración,...
Empordà Turismo y la Denominación de Origen Empordà (DO Empordà) comienzan una nueva etapa de colaboración consolidando una alianza estratégica...
Las bodegas ampurdanesas han comenzado estos días la campaña de este año. Las bodegas de la DO Empordà han iniciado estos días la vendimia...
Dueña y enóloga de la bodega Vinyes d'Olivardots, de Capmany, es la primera mujer que dirigirá el organismo desde su creación en 1975. La...
Las bodegas ampurdanesas comercializaron 6.017.362 botellas el año pasado frente a las 5,8 millones del 2021. El mercado gerundense sigue...
Las actividades se celebrarán del 5 al 10 de junio con la participación de trece de bodegas ampurdanesas Durante la feria, Girona Excelent y...
El proyecto de investigación analizará el origen en el Empordà del mundo cooperativo y su evolución histórica, el perfil de sus impulsores con...